Anställ en redovisningsbyrå

Anställ en redovisningsbyrå

Hallå där!

Vet ni vad jag har gjort nu under morgonen? Jag har precis anställt en redovisningsbyrå för att hjälpa mig med bland annat bokföringen till mitt företag. Under helg var jag ute och åt med en kollega i samma bransch som också driver ett eget företag. Även fast vi är konkurrenter så är vi väldigt goda vänner och brukar hitta på saker lite titt som tätt. Det är ganska unikt i den här branschen att man har en god relation med sina konkurrenter, vi slåss om precis samma kunder och i Halmstad är det inget jättestort utbud av kunder. Vi startade upp våra verksamheter nästan samtidigt och är de företagen som har överlevt längst, det blir en helt annan respekt mot min kompis företag kontra alla nystartade bolag som försöker ta våra kunder.

Under middagen pratade vi mest om våran fritid och om saker som inte berör affärer, även fast vi alltid brukar snubbla in på det ämnet någon gång under kvällen. Mycket av diskussionerna består av fotboll och där finns det en hel del att prata om eftersom vi håller på varandras rivaler. Till slut kom vi in lite på affärer och vi började prata lite om ekonomi. Jag har alltid skött min bokföring själv och det har inte varit några konstigheter, jag är bra på siffror och har gjort det enda sedan jag startade bolaget. Min kompis däremot är raka motsatsen, han har använt sig av en redovisningsbyrå ända sedan uppstarten. Det finns helt klart fördelar och nackdelar med att använda sig av en redovisningsbyrå, men efter en lång diskussion kom vi fram till fördelarna väger över nackdelarna. Man får med en redovisningsbyrå betydligt mer tid som man antingen kan lägga på nöjen eller på att dra in mer pengar till företaget. Därför ringde jag idag och anställde en redovisningsbyrå för att sköta min ekonomi.  


Kommentarer är stängda.