Ett bra startkapital

Ett bra startkapital

Tjenare bloggen! Idag tänkte jag diskutera lite tips till er som går i tankarna av att starta eget företag. För det första så vill jag klargöra att detta endast är mina åsikter och tips, det är givetvis ingen garanti på att det funkar hos alla. Jag tänkte ta upp lite saker som privatrådgivning, målgrupp och affärsidé. När jag startade min verksamhet i Västerås så var det först som en sidoprojekt på fritiden, sen när det gick så bra som det gjorde så valde jag att satsa helhjärtat på det. Om vi börjar vid privatrådgivning så är det ett utmärkt sätt för att kunna knyta till sig en bra deal och därmed få ett startkapital som är starkt. Vissa behöver lokaler och utrustning för att kunna fullfölja sin dröm, då kan privatrådgivning vara nyckeln för att kunna få de summorna som krävs. Ett bra startkapital kan vara enormt viktigt för att få in en fot i branschen. Nästa är då målgrupp som man enligt mig måste bearbeta väldigt noga. Det är omöjligt att rikta sig till alla, man kan inte välja hela befolkning som målgrupp. Då måste det vara något riktigt unikt för att det ska fungera. Jag brukar alltid ta fram en specifik målgrupp och en generell målgrupp för mitt företags tjänster och produkter. Här granskar jag personligheter, intressen, ålder och så vidare. Därefter tar specificerar jag mig på ett visst geografiskt området, nu med senare tid så kan man se internet som en plats för sina tjänster också givetvis. Sist men absolut viktigast är så klart affärsidé. Utan en idé så kommer man ingenstans, beroende på de två tidigare faktorerna angående målgrupp och kapital så är det inte säkert att du behöver ha en unik affärsidé. Med rätt kapital så kan man köpa sig upp i branschen och med en väldigt specifik målgrupp så krävs det inte så mycket. Får ihop alla tre ovanstående punkter, då är det enligt mig bäddat för framgång. Nu ska jag bege mig ut i Västerås på en promenad med vovven, lycka till med dagen! 


Kommentarer är stängda.