Sol i Karlstad och tankar om deklaration

Sol i Karlstad och tankar om deklaration

Hej alla fina följare!

Här i Karlstad skiner solen och snart är det dags att deklarera. Tycker ni att det är roligt eller mest jobbigt? Jag tycker att det är ganska roligt att göra min deklaration, eller det kanske beror på om man ska få tillbaka på skatten eller inte. Om man någon gång ska behöva betala tillbaka så är det ju kanske inte lika roligt. Jag försöker i alla fall intala mig det så att det ska gå bättre och smidigare. För det mesta går det ju väldigt lätt och smidigt, i alla fall när ens arbetsgivare betalat in skatt som de ska.

Jag har nog bara varit med om en gång att en arbetsgivare inte gjort det, så då stämde ju inte uppgifterna på deklarationen. Som tur var så var det bara ett kort uppdrag och ingen lång anställning så det var inte så mycket som diffade. Det hade ju kunnat bli väldigt jobbigt för mig. Men jag kände att även om det inte var så många hundralappar som det handlade om så vill jag alltid att det ska bli rätt. Och det slutade nog inte så bra för det företaget, för när jag hörde med några fler som jag jobbade med på det där uppdraget så stämde inte deras uppgifter heller. Därför blev det så tydligt att det inte var något som skett av misstag utan att de försökt fuska.

Som tur är finns det ju också ganska bra instruktioner och information man kan ta hjälp av när man ska göra sin deklaration om det är något man tycker är krångligt. Men det har också hänt att jag ringt skatteverket och haft frågor och märkt att de inte heller alltid har så bra koll. Någon gång blev jag skickad från den ena kundläggaren till den andra och de kunde fortfarande inte svara ordentligt. Hoppas det blir lätt att göra deklarationen i år och att man kan hoppas på att få tillbaka lite, så kan vi skina ikapp som solen i Karlstad! Ha en fin dag så hörs vi snart igen!


Kommentarer är stängda.