Utgifter och inkomster

Utgifter och inkomster

Tjenare bloggen! Som vanligt så är det pengar som är dagens stora samtalsämne här på bloggen, jag gissar att det inte kommer som någon chock för er. Dock tänkte jag lämna börsen och sparande utanför den här gången för att istället prata lite om redovisningstjänster, spännande kanske ni tycker. Jag vet att det finns väldigt många delade meningar angående att anställa en redovisningsbyrå, vilket jag har full förståelse. Utgifter och inkomster, kanske de viktigaste begreppen som finns hos en företagare. Att driva företag är väldigt komplext och innebär en rad stora ansvarsområden, men om man ska bryta ner allting så simpelt som möjligt så handlar det i slutändan om en sak. Dina inkomster ska vara högre än dina utgifter. Det är nog också detta som gör att många av företagarna väljer att själva sköta sina redovisningstjänster, varför addera en till utgift som inte kommer genera i några inkomster? Fast är det verkligen så? Det tar några timmar i veckan att få utfört allt med företagets ekonomi. Tid är värdefullt, det var något av det första jag fick lära mig som egenföretagare. Lite komiskt att jag därför startade upp mitt företag i Karlstad och har flera timmar till mina kunder i storstäderna kanske. Nu sköter jag dock allt online så det är inga problem längre. Men som sagt tid är värdefullt och gott om tid så kan man komma väldigt långt. Vart jag försöker komma är att även om det kanske är en utgift att anställa en revisor, som sköter dina redovisningstjänster, så kan det ändå generera i mer intäkter. Om jag fick åtta extra timmar i veckan så kan jag garantera er att mina inkomster hade varit högre. Nu har jag redan en revisor som sköter allting så den extra tiden har jag, men vad jag vill ha sagt är att en utgift inte alltid behöver vara något negativt.  


Kommentarer är stängda.