Hjälp med bokföring i Avesta

Hjälp med bokföring i Avesta

Hej alla fina följare!

När jag gick en starta eget-kurs i Avesta så fick jag lära mig lite grundläggande bokföring, men jag kände ganska snart när jag startade upp mitt företag att jag hellre vill lämna ifrån mig så mycket av den ekonomiska biten som möjligt. Den löpande bokföringen är ju mitt ansvar, att spara kvitton och bokföra inkomster och utgifter. Men när det kommer till att göra bokslut och årsredovisning så känns det lugnare att låta en redovisningsbyrå göra det åt mig. Dels för att jag är så rädd för att göra fel men också för att det tar så mycket tid och energi som jag vill ha till att fokusera på annat.

Jag fick det tipset en gång att när man driver egen verksamhet så ska man göra det man själv är bra på och det man inte behärskar ska man anlita någon annan att göra. Den direkta kostnaden kanske blir högre men i längden så tjänar man helt säkert på det. Man måste tänka långsiktigt också för att det ska lyckas. Det finns ju inga garantier och man lär sig nya saker hela tiden, men det är just det jag tycker så mycket om att man utvecklas både som person och som företagare. Det är verkligen en resa och oavsett vad som händer med mitt lilla företag i Avesta, så kommer jag alltid känna mig stolt att jag vågade satsa.

Mina bästa tips är dels att lyssna till den där känslan som väcker lust och energi, det där härliga pirret i magen som man får massa inspiration och motivation av. Ta vara på den känslan och använd ditt mod för att sätta planen i verket och förverkliga din dröm. Det kanske inte går som du tänkt eller så gör det, men har du inte provat så får du aldrig veta. Sen ska man inte bry sig om vad andra tycker och tänker, folk kommer alltid ha åsikter. Vad du känner för och mår bra av är viktigast.

Att känna sig rädd eller osäker ibland är helt naturligt, det är inte en orsak till att backa ur och inte göra det. Tvivel kan alla känna, ingen väg är sällan spikrak. Stanna upp ibland och reflektera över om du fortfarande känner passion för din dröm … Och våga be om hjälp, oavsett om det handlar om hjälp med marknadsföring, strategi eller bokföring! Lycka till och kör hårt!


Kommentarer är stängda.